tiistai 27. syyskuuta 2011

Osa 8. Suuria kysymyksiä ja tekoja

Isken taas. Pahoittelen (taas) pitkää päivitystaukoa, osa koneen niskoittelun syytä - ei suostunut aukaisemaan simssiä - ja osa omaa laiskuutta :D Lukemaan:

5 kuukautta oli kulunut yllättävän nopeasti, ja Seth oli aloittanut jo puhtaalta pöydältä.

Hän oli hankkinut itselleen hyvin tuottavan työn, kuten talosta näkyy..

..Ja mennyt naimisiin. Lapsikin oli Stellalla tulossa.

**************************
4 kuukautta aiemmin...

Stormeilla oli hiljaista. Jenah oli kohta jo kolmen vanha, ja tykkäsi jokellella itsekseen. Lillyllä piti kiirettä töissä ja lastenhoito jäi vähän vähemmälle. Silloin tällöin Sharlene tuli hoitamaan Jenahia, kun Lilly oli töissä.

Uskallanko sittenkään.. Lilly pohti itsekseen.  Hän oli aikeissa soittaa kuukauden jälkeen Joelle, kutsua tämä kylään ja kertoa uutiset. Ei. Kyllä minä uskallan. Varjele. Aikuinen nainen, mitä vielä. Noniin, nyt lähti...

"Joe" "Öm.. Tuota. Täällä on se Lilly, siis silloin, kuukausi sitten. Se Lilly.." "Ai, se. Jaaha, mitähän asia koskee?" "Nokun, tuota. Ehkä pitäisi nähdä kasvotusten.. Kun, asia on aika - iso." "Jaa. No onko sinulla aikaa. Minulla olisi nyt. Voisin tulla heti käymään?" "No, juu" "No, minäpä tulen" Joe sulki luurin. Huh, nyt se oli tehty. Vähän oudosti, mutta silti..

Joen saavuttua (takaovelle tosin) Lilly kutsui tämän sisään, sillä asia oli hänelle itselleenkin aika kova pala.

Shakin peluun lomassa Lilly päätti hyökätä suoraan asiaan. "Niin, öh, muistatko sen illan?" Lilly mutisi ja yritti samalla näyttää siltä, kuin tunnelma ei olisi yhtään kiusallinen. "Öm.. Ai sen, juu-u." "Niin, no. Siinähän kävi sitten niin miten siinä - KÖH - yleensäkin ehkä pitäisi käydä.." "Ai.. Siis.?" "No, niimpä. Ja.. Se on sinun." Lilly sanoi ja katsoi Joeta pyytävä ilme kasvoillaan. "Jaahas.." Joe sanoi vaitonaisena ja keskittyi muka shakkiin. Lilly halusi kuulla lisää. "No? Mitä me teemme?"

"Noh.. Sinun hartiasi näyttävät vähän kireiltä. Sinä varmaan stressaat aika paljon tämän hommelin kanssa. Olen aika hyvä hieromaan. Saisinko..?" Joe kysyi ja nyökkäsi katseellaan Lillyn hartioihin päin. "No, itse asiassa, olen miettinytkin hierojalle menemistä. Mikäs siinä."

"Ohhoh! Ovatpa kireät. Ehkä minun pitäisi ilmottautua sinun henkilökohtaiseksi hierojaksesi." Joe naurahti. "Haha, se olisikin tarpeen! Miten minä onneton aion kaksi lasta kasvattaa yksin, jos ei hierontakaan ole ilmainen? Tiedätkös, hartiani jumittuvat aika usein." Lilly tarinoi ja tunsi jonkinlaisen yhteisen kemian tuon miehen ja itsensä välillä. Tunsikohan hän sen myös?

Lilly käänsi päätään taakse, jotta näkisi Joen silmät. Tummahipiäinen tuijotti takaisin ja niin vaihtui hieronta suudelmiksi.

Tiedätkö, en ole tuntenut ketään kohtaan näin sen jälkeen kun seurustelin vielä Marjaanan kanssa!

Mitenkäs se maha-asukki siellä?

Mikään ei voi erottaa meitä..

************************

Lilly heräsi aamulla noin kymmenen maissa. "Voi helkutti! Joe on varmaan jo töissä ja Jenah.. Voi voi.." hän ajatteli mielessään.

Lilly kiiruhti alakertaan. Portaat mennessään keittiöstä kuului pikkutytön iloista naurua, ja Lilly lisäsi vauhtia. "Oh, Joe. Minä jo luulin sinun olevan töissä. Hätäännyin, kun Jenah naurahteli. Miksi sinä täällä vielä olet?" "Oi, huomenta kulta. Minä soitin pomolta vapaapäivän, kun en raaskinut herättää suloista untasi. Ja onhan tämä naperokin niin ihana" Joe kertoi ja kutitti samalla Jenahia joka naurahteli ja kikatteli. Lillyä hymyilytti. "Joe, tulehan yläkertaan.."

"No, mitä nyt?" Joe kysyi hämmästyneenä. "Nokun, tuota.. Minusta vähän tuntuu, että sinun pitäisi muuttaa tänne ihan pysyvästi, kun ei tuo onnistu, että olet jotkut yöt täällä ja jotkut kotonasi." Lilly yritti selittää ja perustella järkevästi. "No, kieltämättä, sehän olisi järkevää. Kun on meillä tuo pikkuinenkin tulossa." Joe sanoi ja silitti Lillyn vatsaa hymyillen.

"Sinä siis muutat tänne?" "Kyllä, Lillyseni. Minä muutan tänne" Joe toisti ja otti avopuolisonsa hellään syleilyynsä.

***************************

Eräänä syysaamuna Joe pyysi Lillyn ulos puutarhaan, olihan kaunis syksy jo pitkällä, samoin raskaus. "Niin, tuota, Lilly. Olen vähän miettinyt tätä meidän tilannetta, ja olen tullut johtopäätökseen.." Joe mutisi ääni väristen. Hänen kätensä hikosivat ja häntä jännitti niin turkasesti, ettei meinannut pysyä nahoissaan. "Mm, selvä. Kuule. Minullakin on eräs ilmoitusasia. Tänään on siitä (kyllä sinä tiedät mistä) kulunut sen 9 kuukautta, ja kävin eilen lääkärini luona. Laskettu aikani oli silloin kuukausia sitten tästä viikon taakse torstaihinm, eli ei edes viikkoa. Halusin vain kertoa. Niin, mikäs se sinun asiasi olikaan?"

Joe polvistui, ja kun Lillykin huomasi tilanteen, hän nousi seisomaan. "Nokun, tuota. Lilly Elizabeth Storm, tuletko vaimokseni?" hän lausui jännittuneenä.

"Joe, tottakai minä tulen höpönassuseni!" Lilly kirkaisi ja sovitti sormusta laihaan nakkisormeensa.

"Oh, hyvä. Minä jo pelkäsin ilmeestäsi.." Joe aloitti, mutta Lilly kiskaisi hänet tiukkaan syleilyyn.

*************************

Keskiviikkopäivällä Lilly oli haravoimassa pahasti rehevöitynyttä puutarhaa, jonka enitnen asukas oli jättänyt huonoon kuntoon. Yhtäkkiä Lilly tunsi kouristuksia alavatsassaan ja ylitsepursuavaa kipua, vaikka hän kuinka yritti hyräillä hyväntuulista lastenlaulua.

Hän karjaisi, kun tajusi tilanteen (taas). Synnytys oli alkanut. Puhelinta ei ollut lähimainkaan, eikä ketään muita kotona. Miten hän tästä selviäisi?

Vaikeasti, mutta kuitenkin. Maailmaan oli tullut mitä suloisin pienokainen ihan omalla pihalla, joskaan ei niin kauniisti, kuin ihmiset sanovat syntymän ihmeen olevan. Loppujen lopuksi maaimlaan putkahti mitä ihanin tummahipiäinen poikavauva.

*****************************

Lilly hoiti poikaa innolla, ja huolellisesti. Jenahkin olisi halunnut hoitaa velipuoltaan, mutta ei koulukiireiltään ehtinyt.

Jenah ja Joe olivat alkaneet lähentyä, ihan kuin isä ja tytär.

Päivällä Koko perheen uutisten aikaan Lilly ja Joe nyökkäsivät ja aloittivat keskustelun. "Tuota, Jenah, kun minä ja äitisi menemme naimisiin --" "MITÄ? Äiti mikset sä oo kertonu että sä meet naimisiin!" "No, tämä tuli vähän yllätyksenä minullekin" Lilly sanoi ja loi kauniin hymyn Joehen. "Niin, tuota, minun piti kysyä, tulisitkos sinä morsiusneidokseni?" "Joo!" Jenah kiljaisi innoissaan.

********************



Häät päätettiin pitää ilman mitään ylimääräistä, kuten kaasoja ja bestmaneja talon sivupihalla. Vieraitakaan ei kutsuttu, sillä tilaisuus haluttiin pitää mahdollisimman suppealla väellä.

Hääiltana Jenahin ja pienokaisen nukkuessa Lillylle ja Joelle tarjoutui tilaisuus kahden. "Kuules nassuseni. Haluaisitkos sinä toisen pienen tummahipiäisen?" Joe kujersi Lillyn korvaan. Nainen naurahti kevyesti ja nyökkäsi pilke silmäkulmassaan.

...

Pojan nimenantojuhlassa oli pienokaiselle annettu nimeksi Drake. Siitä nimestä pitivät kaikki.

*******************************

Eräänä aamuna Jenahin läksittyä jo kouluun Lilly kutsui Joen keittiön pöydän ääreen ja avasi suunsa. "Joe, kulta, minä olen raskaana." Joen kasvot muodostivat hetimiten ilon ja pari vain hymyili toisilleen.

"Oi oi, pikku Drake, millainen sydäntensärkijä sinustakin vielä tulee?" Lilly mietti ääneen ikionnellisena. Poika vain naureskeli äidilleen. "Nyt pitäisi kertoa vielä Jenahille, että sinustakin tulee isoveli. Mitenhän tämä mahtaa suhtautua...?"

Jenahin tultua koulusta Lilly tempaisi tämän ruokasaliin. "Kuules,  Jenah. Sinähän tiedät, kuinka paljon minä rakastan sinua. Ihan yhtä paljon kuin Joeta ja Drakeakin. Ja uutta tulokasta..."

"Ai 'uutta tulokasta'? Taasko te hankitte mulle pikkusisaruksen? En mä haluu enempää pieniä ihmisiä mun maailmaan! Multa menee maine koulussa!"

"Äsh, Jenah, kuuntelisit. Eikös se ole mukavaa...?" Huokaus. Eikai se auta 13-vuotiaan päätä kääntää..

Äh. Miksei elämä voinut joskus rullata miten sen haluaisi menevän?

**************************

*Nyyhk* "Miksei äiti voi tajuta, että mä en halua muita sisaruksia ku sut? Ja etä multa menis maine koulus, jos mun äiti - 34 vee - sais viel skidin. Siis ÄRH" Jenah vuodatti illalla Drakelle. Poika vain kuunteli hiljaa ja nyökkäili, kun ei osannut vielä kunnollisia sanoja sanoa.

"Ääh, no kyllähän mä sunki kans kerkeen leikkimään senki pikkumies" Jenah naurahti ja alkoi velipuolensa toiveesta leikkiä 'Missä on Drake'- leikkiä.

Toisella puolen ovea Lilly kuunteli epätoivoisena. Eikö Jenah halunnutkaan olla enää isosisko?

Lilly palasi alakertaan ja istuutui sohvalle olohuoneeseen. "Ei hän taida vieläkään oikein sulattaa tätä asiaa." hän sanoi apealla äänellä. "Kulta, annetaan hänelle aikaa. Kyllä se siitä" Joe lohdutti.

**************************

Lillyn saatua äitiysloma päivät kuluivat shakkia pelaten ja Drakea hoitaessa..

Ja vähitellen Jenahin alkoi tottua ajatukseen tulpa-isosiskoudesta.

Eräänä iltana Jenahin lukiessa läksyjä ja Lillyn lukiessa kirjaa Salapoliisi Clausin murha Jenah kysäisi äidiltään samaan sävyyn kuin joku olisi jutellut säästä: "Milloin mä saan nähä mun isän?"


Lillyn kuullessa kysymyksen tämä jähmettyi, mutta Jenah vain selasi ruotsin kirjaansa tyynesti. "No, miten on?" hän toisti, mutta Lilly jätti kirjan pöydälle ja käveli ulos terassille, jossa Joe soitti pianoa.

"Joe, Jenah haluaisi nähdä Sethin." Lilly sanoi hiljaa. "No, antaa hänen nähdä Seth. Eihän se ketään satuta. Eihän?"

"Äsh, minä en haluaisi ainakaan nähdä sitä miekkosta enää. Ja entäs se hänen Stella- muijansa ja heidän lapsensakin.."

Jenah asteli ulos terassille. "Mä kuulin mitä sä sanoit. Enkö mä sais mennä vaikka itte, kävellen sinne? Pliis" "No.."

"Siis PLIIIIZ" Jenah vinkui. Lilly epäröi. Uskaltaisiko hän lähettää tyttärensä Sethin ja Stellan ja sen lapsen taloon? Ihan yksin? "No.. Saat sinä. Mutta tulet kyllä viideksi syömään sitten." Lilly vannotti ja Jenah lupasi. Naiset palasivat sisään. "Kiitos, äiti. Oot paras" Jenah sanoi hiljaa ja halasi äitiään.


Sitten Lillyn housut kastuivat. Mitä..?! "Ääääää! Jenah, Joeee! AmbulanssIIII!!" --

*******************

Ja tähän lopettakaamme tämä osa. :) Vihdoin ja viimein sain tämän tehtyä, menihän tässä melkein 2 kuukautta :o (No mutta inspis ei ollut mukana ja siksi vähän hidastui)

Ja ensi osassa saattaa olla pieniä kämyjä, riippuu lähtivätkö ne korvaavat roskapöntöt. Ja jos eivät lähteneet, niin ulkoroskiksina saamme nähdä tulevien osien ajan ruokatynnyreitä tonttien edustalla. ::)

Ja nuo iät vähän heittävät, pilven päältä penkasin että Lilly oisi ollut 34 ja Jenah 13. Jotenkin ne vain sopivat sitten yhteen, että Jenah olisi syntynyt silloin kuin Lilly olisi ollut 21. (Vai laskinko ihan puutaheinää?)

Anteeksipyyntöni päivitystauosta ja viimeisen kuvan oppimispalkista :D

Kommentteja olisi kiva saada pari :)

10 kommenttia:

  1. Olipas vauhdikas osa. Vähän kenties surullinenkin, muttä näemmä paljon mahtuu iloakin Lillyn elämään.
    Jäänkin odottamaan seuraavaa osaa, kiinnostaa nimittäin tietää, kuinka Seth suhtautuu tyttäreensä.

    Itse tässä räpsin kuvia seuraavaa osaa varten, jossa seurataan Ewanin parantumista ja muitakin tapahtumia on tiedossa. :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä osa oli :)
    Oi Drakesta tuli ihan supersuloinen :) Ja Joe on selvästi hyvä aviomies.
    Mitenhän Seth suhtautuu tyttäreensä, kun on muitakin omia lapsia tulossaa...jännää :)
    Ihanasti olit kirjoittanut tekstit, hauskasti ja juoni kulki eteenpäin mukavasti.
    Jatkoa odotellen...

    VastaaPoista
  3. Hyvä osa! :)
    Hienoa että perheellä menee hyvin!
    Ens osassa onkin sitten isän ja tyttären kohtaaminen, jännää!
    Jatkoa! :)

    VastaaPoista
  4. Säpinöissä olisi tulevien osien juonijuttuja, kuvia ja muuta löpinää :)

    VastaaPoista
  5. Suomalaisilla viimeinen osa. :S

    VastaaPoista
  6. En nyt muista lueskelitkos Anderseneja mutta uusi osa olisi ilmestynyt :)

    VastaaPoista
  7. Kun tässä muutkin ilmoittelee, niin mie kans tahtosin mainostaa tännekin, että mun Stormeissa on uusi osa luettavissa(eilen illalla väkerretty), jos siis kiinnostaa. :)

    VastaaPoista
  8. Juu, tänne tosiaan nuo osailmoitukset :)
    Ja auta armias, huomasin häpeäkseni, että en ollut linkittänyt nuita Yavannahin Stormeja! Voi luoja mikä rähmäkäpälä.. ._. Ja sinä olit linkittänyt meikäläisen..
    Laitan kyllä linkityksen, anteeksi kämyni!

    VastaaPoista
  9. Enpä ole muutamaan osaan muistanut kommentoida lainkaan (oho..) Joten teen sen nyt :D

    Ihan ensiksi kerron kuinka hyvin osaat tuoda juonta ja draamaa Lc:hesi, itselläni se puoli vielä hieman hakusessa. Jenah & Drake molemmat todella somia lapsia, minusta on myös kiva sekoitella erilaisten simien geenejä ja katsoa mitä tulee. Toivottavasti kasvavat pian ja saamme jatkoa ♥

    VastaaPoista
  10. Oi, tässähän ihan punastuu! :D
    Kiitos vain :)
    Ja jatkoa tulee kyllä, kunhan jaksatte odotella ja minä pelailla :D

    VastaaPoista